petak, 6. svibnja 2016.

Jahorina Ultra-Trail® 2016: Poziv za volontiranje



Jeste li spremni za novi izazov?


Za potrebe organizacije drugog izdanja Jahorina Ultra-Traila® koje će se odvijati na stazama između Sarajeva, Han-Pijeska, Višegrada i Jahorine, PD Javorina uz podršku Kancelarije volontera Ujedinjenih nacija u BiH, objavljuje poziv za prijavu volontera/ki koji su spremni za rad na okrepnim stanicama, kontrolnim tačkama, na prijavama, na mjerenjima prolaznog vremena i u cilju. Angažman ne zahtjeva posebne vještine. Dobrodošli su svi bez obzira na starosnu dob ukoliko imaju želju da ličnim angažovanjem i dobrim raspoloženjem doprinesu organizaciji jedinog takmičenja ove vrste u Bosni i Hercegovini na koje se do sada prijavilo preko 100 trkača iz 13 različitih zemalja. 


Jahorina Ultra-Trail® 2016 je takmičenje u okviru kojeg će planinarsko društvo Javorina iz Pala uz podršku partnerskih organizacija, 30-31. jula organizovati četiri međunarodno priznate i verifikovane trail trke koje nose kvalifikacijske bodove za Ultra-Trail Mont Blanc i druge trke Svjetskog kupa. (više informacija na www.jahorinatrail.comwww.jahorinatrail.com)


Bh skijaš i olimpijac, Marko Rudić, koji je volontirao na prošlogodišnjem izdanju Jahorina Ultra-Traila® ali i na Ljubljanskom maratonu i na nedavno održanoj trci Svjetskog kupa 100 milja Istre, je iz svog iskustva izdvojio nekoliko savjeta za sve koji su zainteresovani da se prijave:  “Najvažnije kod volontiranja je prenijeti pozitivnu energiju na učesnike traila, podariti osmijeh i posredovati tačnu informaciju. Ne ustručavajte se praviti nova prijateljstva u toku volontiranja jer iz iskustva govorim, mene su moja odvela na razne krajeve svijeta. To su prijateljstva koja traju, jer ih spaja ljubav prema prirodi i zajednička želja za novim izazovima i iskustvima. Osim toga, izdvojiću samo s prošlogodišnjeg izdanja da se između dvoje naših volontera izrodila ljubav i da u avgustu slave godišnjicu veze te da je jedan od naših volontera na osnovu angažmana na trci dobio poslovnu ponudu kakvu je priželjkivao. Više njih je nakon trke zavoljelo trčanje i počelo aktivno da se bave trailom. Mi kao organizatori ćemo se potruditi da vam volontiranje u toku traila bude što prijatnije i zabavnije.”
   

Za potrebe organizacije trke, planinarskom društvu Javorina će trebati preko 100 volontera koji će u dane pred trku te tokom trke biti dostupni na startnim lokacijama, dužinom staza ili u cilju na Jahorini te poziva sve zainteresovane pojedince da se prijave a partnerska društva i organizacije da informaciju o pozivu proslijede i preporuče svojim članovima. Iz Kancelarije volontera UN-a poručuju da sva velika takmičenja pripadaju volonterima bez čije pomoći ne bi bilo moguće organizovati niti jedno te da oni kroz volontiranje u sportu značajno doprinose promociji volonterskih ali i olimpijskih vrijednosti. Prijaviti se možete putem stranice Jahorina Ultra-Traila® ili sljedećeg linka. Zadnji rok za prijavu je 10. juli 2016. godine. Kontakt osoba za dodatne informacije je Miroslav Mandić, sekretar PD Javorina, 063 032 907.



 VIDIMO SE!


Nema komentara:

Objavi komentar